Főoldal / Legfrissebb cikkeink / Amire érdemes odafigyelni konténer lakás esetében
Amire érdemes odafigyelni konténer lakás esetében

A használt konténerek bár számos előnnyel is rendelkeznek, de azért a teljes képhez és a végső döntés meghozatalához jó, ha ezen előnyök mellett a hátrányaival is tisztában vagyunk.

A használt konténerek sok esetben kiválóak lakhatásra is, némi átalakítás, és felújítás után. Pozitívumai mellett felsorolható, hogy könnyen szállítható, és hamar telepíthető. A használt konténerek újra felhasználása pedig védi a környezetet is. 

A használt konténerek, de minden konténer esetében igaz, hogy összeségében erős szerkezetek. A konténer teteje azonban arról híres, hogy a konténer szerkezetének leggyengébb része, és téli körülmények között, ha hirtelen, nagy mennyiségű hó esik le, fennáll az összeomlás veszélye. Ezért a külső tetőket mindig a meglévőre építik és minden kivágást, ablakokat, ajtókat duplán is meg kell erősíteni. 

A konténerek alakja megnehezíti a külső szigetelés, meg lehet csinálni, de számolnunk kell vele, hogy ez drága tétel lesz az átalakításban. 

Ami még fontos szempont lehet, az a konténer előélete, viszont nem biztos, hogy erre fényt tudunk deríteni. Lényeges, hogy mit szállítottak benne korábban, hiszen egyetlen konténert sem alakítanak át potenciális otthonná, ha veszélyes anyag szállítására használták korábban.

Adatkezelési tájékoztató | GRANDE Konténer KFT. | Minden jog fenntartva. 2021