Főoldal / Legfrissebb cikkeink / Hogyan jut el egy konténer oda, ahová kell?
Hogyan jut el egy konténer oda, ahová kell?

Lehet, hogy te is gondolkodtál már azon, hogy a konténerek hogyan jutnak el egyik helyről a másikra?

A konténerek szállítására több féle mód is létezik. A legmegfelelőbb módszer kiválasztása pedig mindig a körülményektől függ. Ebben a bejegyzésben röviden áttekintjük azokat a teherautós szállítási lehetőségeket, amelyek segítenek megtalálni a legmegfelelőbb szállítási módot a konténerek célhelyre való eljuttatásához. 

A konténerek szárazföldön legkönnyebben teherautóval szállíthatók. A teherautó típusa egyrészt függ a szállítandó konténer, vagy konténerek méretétől másrészt a szállítási címtől. 

A dönthető platóval rendelkező teherautók használata például azért ideális, mert így a konténer kipakoláskor könnyebben levehető róla, hiszen szinte magától lecsúszik. Tehát a helyszínre érkezéskor a teherautó sofőrje minden további felszerelés nélkül a földre tudja tenni a szállított konténert. Fontos, hogy a talaj száraz, szilárd és sík legyen. 

Ha a konténernek nagyobb távolságot kell utaznia, akár több országon át általában költséghatékonyabb egy platós teherautót választani a szállításhoz. A konténer fel, illetve leemeléséhez itt már darura, vagy targoncára lesz szükség. 

A magas konténerek szállításához pedig a lépcsős teherautó javasolt. A platós teherautóhoz hasonlóan a lépcsős teherautóhoz is darura vagy targoncára van szükség a konténer mozgatásához.

Adatkezelési tájékoztató | GRANDE Konténer KFT. | Minden jog fenntartva. 2021