Főoldal / Legfrissebb cikkeink / Konténerek hajléktalanoknak
Konténerek hajléktalanoknak

Egy használt konténer némi átalakítás és felújítás után hajléktalan emberek elhelyezésére is használják már több országban, például az Egyesült Királyságban is. A használt konténer házak egyszerűek és belül tetszőlegesen kialakíthatók, hogy bármilyen stílusú ideiglenes, vagy hosszabb távra is alkalmas otthon váljon belőlük. 

Először 2013- ban állítottak fel átalakított használt konténer lakásokat, Brightonban. 36 hajléktalan számára alakították át őket átmeneti szálláshellyé. Ilyen típusú projektre Londonban, Birminghamben és Essex-ben is sor került, és a végső cél a hajléktalanság drasztikus csökkentése volt. 

De mi van azokkal, akik szeretnék megvásárolni a használt konténer lakást? Mi az előnye és hátránya ezeknek az otthonoknak? Legfőbb előnye a könnyű szállítás, hiszen a konténerek mozgatására már világszerte létezik rendszer. A konténer házak létrehozásának munkadíja a legtöbb ezzel foglalkozó cégnél fix áron történik. Tehát jól lehet kalkulálni, hogy mennyibe fog összesen kerülni, ha összeadjuk a szállítási és felszerelési költségeket. Végül környezetvédelmi szempontból is jelentős a régi konténerek újra hasznosítása, újra felhasználása, hiszen így elkerülhető a megsemmisítésével járó többlet terhelés.

Adatkezelési tájékoztató | GRANDE Konténer KFT. | Minden jog fenntartva. 2021